Güvercin Nasıl Kovulur ?
Güvercin Nasıl Kovulur ?
Güvercin kovma yöntemleri, Güvercin türlerinin dünya üzerinde birçok türü bulunmaktadır. Fakat insanlar tarafından iki sınıfa ayrılmıştır:
- Yaban güvercini
- Evcil güvercin
Yaban güvercini de aslında güvercin türleri arasında yer almaktadır. Fakat insanlar tarafından kolay şekilde evcilleşmemesinden dolayı yabani güvercin adı verilmiştir. Diğer güvercin türlerine göre uzun süre uçabilmektedirler. Doğada kendi besinlerini kendi aradıkları için soğuk hava koşullarına karşı da dayanıklıdır. Genellikle insanların olduğu yerde yaşamayı tercih ederler. Bu olayın sebebi ise insanların oldukları yerde daha kolay yiyecek bulmalıdır.
Güvercin beslemek yada onlarla beraber yaşama isteği kulağa hoş gelebilir. Fakat bakımları ve alana verdikleri zarardan sonra eminim ki birçok kişinin fikri değişmektedir. Yaklaşık 18 gün boyunca kuluçkaya yatmaktadırlar ve kuluçka süresinde bulunduğu alana maddi / manevi birçok zararları bulunmaktadır.
Güvercinin Zararları
Güvercinin en büyük zararlarından arasında pislediği dışkısı yer almaktadır. İçerisinde birçok bakteri ve zararlı mikrop bulunmaktadır. Bunun yanı sıra üretim alanlarına, cami avlularına, balkona, çatıya, depolara, fabrikalara, marinaya, lokantaya vb. alanlarda kuş pisleyerek hem kötü bir görüntü hemde sağlıksız bir alan oluşturmaktadır. Bunun yanı sıra pislikleri, ürettiğiniz ürünlere de zarar verme olasılığı oldukça yüksektir.
Kuşlar gagalarını sertleştirmek amacıyla gagaları sürtme ihtiyacı duymaktadır. Bu sebeple bazı zamanlarda gagalarını sürmemesi gereken yerlere de sürebilirler. Bunların başında elektrik kabloları, çatı boşluklarında bulunan eşyalara, cami avlularında bulunan kablolara, üretim tesislerinde ürünleri gagalayarak yine maddi kayıplarda bulunabilirler.
Sesleri ve kanat çırpma sesleri de bir süre sonra dayanılmaz hal alabilir. Özellikle sabah saatlerinde sık sık sesler çıkararak sizleri rahatsız etmeleri oldukça yüksek ihtimaller arasında yer almaktadır.
Güvercin Nasıl Kovulur ?
Eski nesil yöntemler yerine daha teknolojik ve kuşların alandan uzaklaştırmasını hızlandıracak ultrasonik ve sonik ses frekansı yayan kuş kovucu cihazları tercih etmenizi önermekteyiz. Kuşların rahatsız olduğu ses frekanslarını yayarak kuşları alandan uzaklaştırmaktadır. Bunun yanı sıra yeni kuş sürülerinin de girişlerini engellemektedir.
Güvercin nasıl kovulur sorusunun diğer cevabı ise kuş kovucu ekipmanlardır. Güvercinin konmasını engellemek amacıyla kuş kondurmaz diken, kuş kovucu balon, kuş gölgesi gibi yardımcı ürünleri de tercih edebilirsiniz. Güvercinin vereceği reflekse göre çözüm yollarınızı geliştirebilirsiniz.
Kuşlar canlı varlık oldukları için vereceği tepkiyi kestirmek oldukça güçtür. Bu sebeple alacağınız önlemleri, iyileştirmeniz gerekmektedir. Kuş kovucu cihaz ile beraber kuş kovucu ekipmanların bu ihtimali zirveye taşıyacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.